Popradský Lev - slovo majú kluby, mená najskôr v pondelok

21.07.2010 Poprad

Moskva/Bratislava 21. júla (TASR) - Deň po rozdelení mužstiev do jednotlivých divízií a vyžrebovaní zverejnilo vedenie Kontinentálnej hokejovej súťaže podrobný rozpis zápasov na sezónu 2010/2011.
V Západnej konferencii v Bobrovovej divízii v spoločnosti OHK Dinamo Moskva, Dinamo Riga, SKA Petrohrad, Spartak Moskva, CSKA Moskva figuruje aj Lev Poprad.

Vedenie ligy ho do súťaže na základe inšpekčnej cesty v Poprade do súťaže odporučilo zaradiť, stále však chýba súhlasné stanovisko Slovenského zväzu ľadového hokeja. "My sa touto otázkou môžeme zaoberať až vtedy, keď dostaneme nejakú žiadosť, " uviedol pre TASR generálny sekretár zväzu Ján Taraba a dodal: "Zatiaľ sme nič nedostali a tak sa nemáme k čomu vyjadriť. Vo štvrtok sa touto záležitosťou bude zaoberať riadiaci orgán extraligy Pro-hokej, ktorý k tomu vydá svoje stanovisko, ale rozhodnúť musí VV SZĽH. "

Je prirodzené, že účasť klubu popradského Leva v KHL by mala pravdepodobne viacero priaznivých dopadov na hokej v meste a zrejme nielen naň. Otázne je, ako s k tomu postavia iné kluby, pre ktoré by atraktívna súťaž s hviezdami mohla logicky znamenať regres záujmu v ich regiónoch. Zväzová exekutíva bude rozhodovať hlavne na základe ich postoja a preto ani mananžment takpovediac zatiaľ fiktívneho klubu tiež nechce von so žiadnymi oficialitami. Isté je tak iba, že štart prípravy by mal byť na začiatku budúceho týždňa a najskôr tesne predtým verejnosti predstavia hráčov i trénerov. Informácie nechcú riešiť neoficiálne, ani telefonicky, všetko až keď budú splnené administratívne náležitosti. "Klubu teraz neprináleží akokoľvek vstupovať do procesu, či komentovať diplomatické rokovania medzi vedením SZĽH a KHL. Klub plne rešpektuje oficiálny postup, " konštatoval pre TASR Zdeněk Šesták, riaditeľ komunikácie HC Lev.

KHL odštartuje 8. septembra súbojom dvojnásobného držiteľa Gagarinovho pohára AK Bars Kazaň s OHK Dinamo Moskva a práve Kazaň by mala byť aj prvým súperom Lev Poprad 10. septembra. Následne má podľa žrebu Lev odohrať ešte ďalšie tri zápasy v Rusku - 12. septembra s Nižnekamskom, 14. septembra s Jekaterinburgom a 16. septembra s Dinamom Moskva. Až potom by mala nasledovať premiéra na popradskom ľade 21. septembra s tímom nováčika Jugra Chanty-Mansijk a po nej ešte dva zápasy pod Tatrami s Avangardom Omsk (23. septembra) a s Barysom Astana (25. septembra). Základná časť súťaže vyvrcholí v nedeľu 20. februára. Na februárový termín (5. -6. ) je naplánovaný Zápas hviezd KHL.

Osem najlepších tímov z každej konferencie po tejto časti si zabezpečí postup do play off. Všetky série - štvrťfinále, semifinále a finále sa budú hrať na štyri víťazstvá.

Termíny play off:

štvrťfinále:

Západná konferencia: 23. , 24. , 26. , 27. februára, 1. , 3. 5. marca

Východná konferencia: 24. , 25. , 27. , 28. februára, 2. , 4. , 6. marca

semifinále:

Západná konferencia: 8, . 10. , 12. , 14. , 16. , 18. , 20. marca

Východná konferencia: 9. , 11. , 13. , 15. , 17. , 19. , 21. marca

finále - stretnú sa víťazi konferencií: 8, . 10. , 12. , 14. , 16. , 18. , 20. apríla
 

Vyberte región